Efter operationen

Den känsla som bäst beskriver hur jag kände mig efteråt är eufori. Jag upplevde mig själv som så mycket förbättrad direkt och det var fantastiskt. Jag kom ut från op med 6 ingångar i händer, armar och fötter samt kateter. Här fick jag sedan in min medicinering de kommande dygnen, som t ex penicillin och kortison. Kortison är det jag fortfarande får, det måste trappas ner långsamt.

Jag sov inte en blund på hela natten efter operationen, jag bara låg och såg vårnatten skifta från skymning till gryning. För medan jag låg inne på salen hade det blivit vår.

Jag såg ut som en champinjon med hela huvudet invirat i ett hårt bandage. Det satt sedan på i tre dagar för att hålla nere sårsvullnaden. Efter ett dygn fick jag ta bort katetern och sedan var det bara att börja gå för egen maskin igen. Jag började med att använda ett gåbord, det känndes tryggt. Jag blev dock övertalad att försöka släppa bordet och det gick ju hur fint som helst. Jag började knalla korridoren fram och tillbaka. Vågade gå till dagrummet.

Efter det har allting gått med små men bestämda steg framåt. Komplikationer jar jag hittills sluppit, men personalen håller koll på infektionsläget hela tiden. Bland annat finns det ju något som heter MRSA.

Mitt sår gör inte så ont, men det känns väldigt stumt, svullet och konstigt. Nerver är avskurna och man får se om jag får tillbaka normal känsel i bakhuvudet i framtiden. Det känns inte som så jätteviktigt. Jag kommer att få stygnen borttagna den 8 maj.

Annonser

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: