Hur det började

Julen 2007 fick jag huvudvärk – en daglig värk som var värst morgnar och kvällar. Man tar väl en Ipren så går det över, tänkte jag och medicinerade mig ganska länge på det sättet. I början av februari började jag få illamåendeattacker på några dagar. Jag var också ganska trött och besvärades som sagt av huvudvärken. Min sambo och jag reste på en långresa, som ändå gick relativt bra. När vi kom hem igen blev jag återigen illamående, jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick slutligen tid hos en husläkare i början av mars. Hon konstaterade att jag hade dålig balans och skulle beställa en röntgentid till mig, som jag dock aldrig fick. Kanske beroende på att vi flyttade i samma veva och bytte län.

Jag blev successivt sämre, hade svårt att orka med vardagen på alla plan. Bara att ta på sig strumporna på morgonen tog 15 minuter. Jag hade påtagligt dålig balans, började gå väldigt långsamt och min aptit försvann nästan helt. Jag mådde nästan hela tiden illa, hade yrsel och kräktes i perioder. Jag orkade inte läsa eller se på tv, somnade kl 9 på kvällarna. Jag fick kontakt med en sjukgymnast som mjukade upp min onda nacke och som trodde att jag var utbränd. Hon pushade mig sedan också till att återigen söka läkarhjälp.

Tack vare att två unga manliga läkare vid min närvårdsmottagning tryckte på för att jag skulle få en snabb röntgentid så sitter jag här idag. Så kan man nog se det. För när jag väl magnetröntgades – sedan gick allting väldigt snabbt.

Annonser

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: