Två dygn och sedan operation

Jag fick veta när jag kom in på Karolinska att jag skulle bli opererad någon av de kommande dagarna. Först skulle jag göra en ny röntgen, och många andra prov skulle tas. Jag skulle duschas med antiseptiskt schampo två gånger. Jag mådde väldigt dåligt, kunde inte äta alls och kräktes en del. En lättnad för mig var när jag började få kortison som minskade svullnaden i hjärnstammen något, då kunde jag sätta mig upp utan att nästan svimma av smärta. Jag rullade då och då ut på toaletten med min droppställning som en livboj att hålla i. Jag kunde inte gå ordentligt själv.

En av dagarna gjorde jag också en ögonundersökning som visade att jag hade min normala syn i behåll.

På torsdagen den 24 april kl 11 skulle jag opereras. Jag längtade efter operationen och var nästan inte alls rädd inför sövningen. Jag rullades ner till operation och sedan var jag borta för världen under några timmar.

Jag vaknade till runt halv 4 på eftermiddagen. Det kändes som om jag hade drömt något om sommaren. Allting kändes väldigt bra, jag mådde inte alls illa. Det enda var väl att jag var väldigt torr i halsen. Mina ögon kändes också som de hade gjort förr, inte alls så ansträngda. Men jag hade rätt hög puls. Jag fick veta att operationen bara pågått till kl 13. Alltså hade jag legat och sovit några timmar, därav säkert sommardrömmen. Efter ett tag rullades jag upp på avdelningen igen. Det kändes som om jag hade vaknat till ett nytt liv, vilket jag ju också hade.

Annonser

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: