Eli Stone – mannen som gav glamour-aneurysmen ett ansikte

Har ni också sett tv-serien Eli Stone som går på femman på onsdagar? Det har i alla fall jag gjort några gånger. Eli, som är en ganska framgångsrik advokat, drabbas av en aneurysm, dvs ett slags åderbråck i hjärnan, som visar sig inoperabelt. Ett livshotande tillstånd alltså. Som också framkallar hallucinationer som kan dyka upp närsomhelst.

Eli verkar trots sitt kritiska tillstånd inte vara särskilt orolig. Eller jo, han är orolig, men mest för att hans chef, som också är blivande svärfar, ska få veta att det är något fel på honom. Under tiden används aneurysmen som trigger för intrigen i varje avsnitt. Hallucinationerna har nämligen alltid ett viktigt budskap att förmedla. Det finns någon som Eli ska hjälpa eller rädda. Sitt förhållande räddar han dock inte, den svala flickvännen ger sig utan protester när Eli säger att han vill göra slut därför att han är sjuk.

För min del känns Eli Stone mest som en förevändning för att göra en lätt uppdaterad Ally McBeal, fast denna gång med en ung manlig advokat som ser syner (istället för den rara Ally). Och aneurysmen känns som svepskälet för detta.

Jag har svårt att bestämma mig för om Eli Stone är kränkande, fantasilös och småtråkig, eller lite lätt underhållande tv.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: