Klara skivan som sjuk

Imorse läste jag i DN att det numera går att utmäta en persons bostad, även om personen har skulder som rör helt andra saker. Det var inte lagligt tidigare, men nu är det alltså det. Räcker det inte med att ta från lönen så ryker bostaden. Jag tycker att detta låter hemskt, de hemlösa kommer att dubbleras i antal många gånger om. Hur ska människor kunna överleva och betala av på sina skulder om de inte har någonstans att bo? För inte ens en hyresrätt kan man ju få om man har betalningsanmärkningar.

Min största oro när jag var sjuk i våras gällde inte mitt eget medicinska tillstånd, som man kanske kan tro. (Jag var för dum för att fatta hur sjuk jag var.) Istället var jag mest rädd för att vi skulle få gå ifrån vår nyinköpta lägenhet, inte ha råd att bo kvar. För karensdag efter karensdag tickade ju iväg när jag hade mina kräksattacker. ”Jag måste till jobbet” var mitt mantra mellan sängen och spyhinken. Så fort jag kunde äta tog jag mig till jobbet, men så var det dags igen… Det var verkligen jättejobbigt att känna den oron, för jag lyckades ju inte göra något åt att jag mådde så dåligt.

Som i ett trollslag försvann bostadsoron så fort jag blev intagen på sjukhus. Antagligen för att mer akuta saker var på tapeten, och oron har inte återvänt sedan dess. De gånger ekonomitankarna har dykt upp, så har jag tänkt att alltid finns det väl någon råd. Jag kan säkert få hjälp av mina föräldrar t ex.

Men de som blir sjuka och inte har någon som kan hjälpa till, hur går det för dem? Att under en tuff medicinsk behandling bli utslängd från sin bostad för att man inte längre klarar billånet, det låter omänskligt. Hoppas att lagen på något vis kan ändras.

Själv upptäckte jag just att jag fått tillbaka på skatten. Det kunde inte ha kommit lägligare. Fy f*n va gôtt!

Annonser

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: