Resa med tumör

Nuförtiden går det långa stunder, ja nästan hela dagar, då jag inte ens tänker på att jag hade en hjärntumör. Det måste väl anses som ett framsteg? Om jag inte gör något utöver det vanliga, blir jag inte heller särskilt rött. Men att gå och träna mitt i veckan, det pallar jag fortfarande inte. Det förblir ett söndagsnöje ett tag till.

Det skulle vara roligt att resa, känns det som. Förra resan jag gjorde, till Singapore i februari, då var jag ju inte frisk. Trötthet och huvuvärk spolierade en del av nöjet, även om det var kul att resa ändå. Minns att jag fick panik på flygresan hem, när vi först var tvungna att sitta en timma i planet innan det startade, och jag behövde ta mina värktabletter. Men jag fick inget vatten att svälja ner dem med!

Och innan vi kom iväg över huvudtaget. Vilken cirkus! Natten till resdagen vaknade jag och började kaskadkräkas. Vinterkräksjuka, trodde vi förstås. Hela resan fick avbokas, för vi hade inte några ombokningsbara biljetter! Denna resa som vi planerat i månader.

Men jag släpade mig till en läkare och fick ett sjukintyg på vinterkräksjuka, jag blev inte ens undersökt! Sambon bokade helt nya flygbiljetter till tre dagar senare och plötsigt stod vi där med dubbla resekostnader. Som tur var fick vi efter några månader tillbaka det mesta av kostnaden för de avbokade biljetterna, tack vare mitt sjukintyg…

Med en smärtande nacke är det jobbigt att sitta över 10 timmar i en flygstol, men det gick, åt båda hållen. Det som känns tråkigt i efterhand var att jag inte orkade med som jag borde under resan, allting blev mycket jobbigare vilket förstås förtar en del av nöjet.

Lite udda känns det också att vinterkräksjuka och hjärntumör kan ha samma symtom. Nästan något för kvällstidingarnas löpsedlar: Vinterkräksjuka kan vara dödlig sjukdom!

Annonser

5 comments so far

 1. LP on

  Hej Anna-Stina !
  Konstigt med sjukdomssymtom. Trodde själv under många månader att mitt hasande ben kom från en nerv i kläm eller så. Vilket det såsmåningom visade sig att det inte var. ”Vinterkräkssjukan” drabbades jag inte av, eller huvudvärk. Jag var rätt frisk för att vara så sjuk om man säger så.
  mvh/LP

 2. Anna on

  Haha ja visst vore de nåt för kvällstidningarna:)Så klart du ska ut & resa om du känner för de! Ja har avverkat Indien, London, Mallis & Gran Canaria sen jag blev sjuk. Gör allt jag känner för!
  Visst är det trist med tröttheten! Skulle gå och hälsa på dem på jobbet idag, kom halva vägen sen hade min vä sida domnat bort så jag fick ringa gubben som skjutsade sista biten… Nederlag!:)

 3. Anna-Stina on

  LP – Ja, det är konstigt hur olika symtomen kan vara, men så är det väl med hjärnan.

  Anna – Man ska göra allt som man vill när man kan! För man vet aldrig vad som kan hända i framtiden.

 4. beatrice on

  heej! började gråta när jag läste din blogg 😦
  jag är 16 år och har sympton på tumör..
  huvudvärk, migrän, balansstörningar, och fått dålig syn 😦
  besök gärna min blogg, beatricreimertz.blogg.se

 5. Anna-Stina on

  Beatrice, det är först efter att man har magnetröntgat hjärnan som man vet om man har någon tumör eller ej. Hoppas att du har fått träffa bra läkare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: