Om

Det här är en blogg om vägen tillbaka då jag drabbades av en hjärntumör våren 2008 då jag var 36 år gammal. Här samlar jag fakta, tankar och annat som har med sjukdomen och tillfrisknandet att göra. Bloggen är ett slags rehabilitering för mig. Efter operationen den 24 april betraktas jag som botad, men vägen tillbaka efter en hjärnoperation är ofta lång.

Från december 2009 är detta inte i första hand en rehabiliteringsblogg för mig, utan en blogg om nyheter, forskning etc. som rör hjärntumörer i stort.

Jag som skriver heter Anna-Stina och finns i Stockholmsområdet där jag arbetar med kultur och utbildning. Bor tillsammans med min, numera, make A och våra två vackra katter i en nybyggd lägenhet i förorten. Föredrar att inte vara totalt öppen med min identitet, även om de som känner mig förstås vet vem jag är.

Jag vill förtydliga att jag idag är helt frisk och lever ett vanligt liv. Min hjärntumörerfarenhet har dock påverkat mitt liv, som jag tror, för alltid. Den har gett mig en rikedom och syn på livet som jag annars inte hade haft.

För hela bakgrunden, läs gärna de första inläggen i bloggen från den 2 maj 2008.

Kontaktinfo: feminist_rat[at]hotmail.com


Annonser

13 comments so far

 1. blues1922 on

  Hej! Jag drabbades av samma typ av tumör som dig, opererades april 2006, du verkar kommit långt i din rehabilitering. Lycka till i fortsättningen …
  mvh/LP

 2. Anna-Stina on

  Tack! Hoppas att det har gått bra för dig!

 3. blues1922 on

  Tack själv. Allt har gått bra men att bli helt återerställd tar betyligt längre än man kan tro. Jag blir imponerad av att du kommit så långt ..
  mvh/LP

 4. Anna-Stina on

  Ja, det har verkligen gått bra för mig hittills. Jag är väldigt tacksam för det, även om det kanske inte låter så alltid. Det är stora humörsvängningar, ena stunden jättetacksam för livet och nästa ner i det svarta hålet. Ja, du vet säkert hur det kan vara… Önskar dig all lycka till.

 5. blues1922 on

  http://www.hjarntumorforeningen.se/
  rekomenderar denna sida för kontakt och info ..
  mvh/LP

 6. Charlotta Berg on

  Hej!
  Jag opererade bort en hemangioblastoma-tumor i nov 2008 och ar fortfarande sjukskriven. Kanner ingen annan som varit med om det. Tror vi ar få. Har du fått tillbaka håret än? Själv går jag runt med sjal..
  Skriv gärna en rad till mig, har ingen att utbyta tankar med.
  kram

  • Anita on

   Hej Anna-Stina. Tror du att du kan förmedla Charlotta Bergs e-post adress?, skulle gärna prata med henne. Opererade samma typ av tumör dec-08.
   // Anita

 7. Håkan Engström on

  Hej! har nu efter 36 år fått reda på att jag har en cysta ( 4.3cm stor) på högra hjärnhalvan. Vet ej ännu vad som kommer hända utan väntar på kö till karolinska för en ny röntgen. har huvudvärk, yrsel, värk i högra örat och bakom höger öga… vet ingenting om cystor eller hur farligt det är och hur man botar det. skulle vara glad över få kontakt med andra som har det eller tips på sidor, länkar

  MVH Håkan e-post: yellofan6@hotmail.com

 8. Anna-Stina on

  Vilket tråkigt besked, Håkan! En annan person som också har en cysta är Mia på http://vikingjoddlare.blogspot.com/

  Här är en tillförlitlig webbplats som bl a handlar om cysta i hjärnan: http://www.anst.uu.se/hansbola/Tumor/tumor_list/klassifikation_projekt.html#cysts

  En väldigt bra källa också för oss med hjärntumörer, ger en grundläggande information ur medicinsk aspekt.

 9. Jenny on

  Hej!

  Jag har följt din blogg-den har hjälpt mig i mitt tillfrisknande, och att minnas.
  Har du någon mail som jag kan maila på?

  Hälsningar
  Jenny

 10. Maria Cottell on

  Hej Anna-Stina

  Min sambo fick veta i fredags att han har en tumör. Vi vet ännu inte vad det är utan väntar på tid för op i Uppsala. Hittade din blogg, är du fortfarande aktiv? Känner mej ensam o förvirrad slits mellan hopp och total förtvivlan….
  Maria

  • Anna-Stina on

   Hej Maria! Förlåt för sent svar! Den här bloggen är i stort sett inaktiv. Hoppas att ni har fått en tid för operation nu. Det måste vara en outhärdlig väntan. Mejla mig gärna på feminist_rat@hotmail.com om du vill ha mer kontakt.

   Kram Anna-Stina


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: